Ziua Pământului….la plantat în grădiniţa de legume Ziua Pământului a devenit un eveniment global și este marcată de peste 200 de milioane de oameni în 141 de țări. Pe 22 aprilie se organizează evenimente și activități care au menirea de a atrage atenția asupra problemelor de mediu. Deoarece anul 2021 a fost declarat anul încurajării consumului de fructe şi legume, preşcolarii şi doamnele educatoare din GPP nr. 1 Roman, structură a Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu”, şi-au propus amenajarea grădiniţei de legume din curtea grădiniţei. Au adus seminţe de ardei, de roşii, de castraveţi şi le-au plantat în spaţiul special amenajat pentru acest lucru. Astfel au înţeles copiii să marcheze această zi foarte importantă din viaţa noastră, a tuturor! Felicitări! La mulţi ani, draga noastră PLANETĂ!

Ziua Pământului …..în culoare Preşcolarii şi cadrele didactice din GPP nr. 12, structură a Şcolii gimnaziale “Mihai Eminescu” din Roman se pregătesc să aniverseze ZIUA PĂMÂNTULUI. Cu această ocazie au desenat şi colorat, utilizându-şi imaginaţia şi creativitatea. Doamna educatoare Elena Dociu a fost alături de ei sprijinindu-I şi încurajându-i. Bravo lor!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I'm a great place for you to tell your story and let your visitors know a little more about you.

Ziua Mondiala a Apei - 22 Martie

Ziua Mondială a Apei Ziua Mondială a Apei se marchează anual la 22 Martie. Este o zi în care sărbătorim apa şi în care se atrage atenţia, la nivel mondial, asupra populaţiei care suferă de lipsa apei. Conferinţa Naţiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua Mondială a Apei (World Water Day) (rezoluţia 47/193). Obiectivul marcării acestei zile este de a sensibiliza populaţia atât în privinţa potenţialului pentru o cooperare extinsă, cât şi asupra răspunsurilor la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creşterea cererii de acces la apă şi la serviciile în domeniu. În prezent, Ziua Mondială a apei este sărbătorită în întreaga lume în fiecare an, aducând în centrul atenţiei diferite aspecte. Fiecare produs fabricat are nevoie de apă. Unele industrii consumă mai multă apă decât altele. Spre exemplu, pentru a produce o coală de hârtie, sunt necesari 10 litri de apă, iar pentru fabricarea a 500 grame de plastic e nevoie de 91 de litri de apă. Se estimează ca cererea de apă globală pentru procesul de fabricaţie din industrie să crească din 2000 până în 2050 cu 400%, ceea ce reprezintă foarte mult comparativ cu alte sectoare economice. În ciuda realizărilor impresionante din ultimul deceniu, 748 de milioane de oameni încă nu au acces la surse sigure de apă potabilă şi 2,5 miliarde de persoane nu au acces la facilităţi privind salubritatea. De resursele de apă depinde funcţionarea ecosistemelor şi circuitul apei este esenţial pentru realizarea gestionării durabile a apei. Apa este esenţială pentru supravieţuirea noastră! Iată de ce şi elevii Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Roman au marcat această zi prin realiyarea de postere, afişe, pliante sub îndrumarea doamnei profesor Mihaela Munteanu.

Activitate desfăşurată la Muzeul de Istorie Roman Evenimentul organizat de Muzeul de Istorie Roman în colaborare cu şcolile din municipiul Roman a găzduit lucrări realizate din produse naturale, rezultate din pădure: frunze, conuri, seminţe, crenguţe, etc. Fiind o Eco-Şcoală şi derulând în acelaşi timp proiecte LeAF ne-am sfătuit, organizat, pentru a putea participa şi noi. Doamna professor coordinator 2 al Programului Mondial Eco-Şcoala, doamna Mihaela Munteanu, a participat cu lucrările elevilor Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu”. Cele mai creative şi ingenioase lucrări ale elevilor au fost apreciate, iar elevii răsplătiţi cu premii. Felicitări lor! Diseminare: https://www.facebook.com/people/Eco-Scoala-Mihai-Eminescu/100011230775632

SCHIMBĂRILE CLIMATICE - în viziunea elevilor! Una din temele de actualitate ale omenirii o constituie SCHIMBARILE CLIMATICE. Iata de ce am ales aceasta tema pentru anul 2020-2021 în Programul Mondial Eco-Şcoala. Ne-am propus să ne implicam în căutarea de soluţii pentru reducerea acestui fenomen care ne afectează pe toţi. Astfel, elevii au avut de identificat cauzele, efectele, dar şi găsirea de soluţii pentru reducerea efectelor schimbărilor climatice. Astfel am realizat o expoziţie virtuală cu desenele realizate de elevi.

Programul LeAF - Tema: Ciuperci comestibile

Toamna la ....Mihai Eminescu

ZIUA VERDE A ECO-ŞCOLILOR DIN ROMÂNIA - 29.10.2020 PARTICIPARE LA ZIUA DE ACŢIUNE A VOLUNTARILOR CCDG Unde au fost plantaţi arborii/arbuştii? Curtea grădiniţei nr.6, structură a şcolii. Cum s-a desfășurat activitatea? (3 idei scurte) Informaţia privind ZIUA VERDE a fost realizată prin anunţuri la clasele de elevi, în cancelarie, dar şi electronic, pe mail; în data de 29 octombrie elevii şi-au adus copăcelul fructifer, prunul, au identificat locul de plantare, au săpat groapa, au plantat copăcelul şi urmează protejarea şi monitorizarea creşterii acestuia. 2-3 impresii ale copiilor/elevilor participanți: Elevii s-au bucurat că au ieşit în natură, în curtea grădiniţei, dar şi pentru că au plantat un pom fructifer – un prun. Cum ati diseminat rezultatul activității? Am purtat discuţii cu elevii, am postat fotografiile pe pagina de facebook a şcolii, pe pagina web şi am înştiinţat departamentul de mediu din cadrul Primăriei municipiului Roman.